aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Afhaaleten uit eigen keuken? Deze goreng maak je met een twist! In plaats van rijst gebruik je bloemkool, dat is nét iets zachter dan rijst. Extra fijn: je krijgt je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen zonder het te merken.Of ga eens voor lekker uitgebreid 'thuis uit eten': pekingeend met pannenkoekjes.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 4 el kokosolie
- 4 eieren
- 4 el sojasaus licht
- 500 g garnalen groot, rauw, gepeld, mét staartje eraan
- 4 tenen knoflook geperst
- 5 cm gemberwortel vers, fijn geraspt
- 2 chilipepers klein, rood, fijngesneden + extra voor erbij
- 2 el oestersaus
- 2 el sesamolie
- 2 el Koreaanse chilisaus chogochujang*
- koriander paar takjes
- gebakken uitjes
Instructies
- Maal de bloemkool in de keukenmachine tot rijstachtige korrels en schep ze in een kom. Verhit 2 el van de kokosolie in een wok op matig tot hoog vuur. Roer de eieren los met 2 el van de sojasaus, schenk in de wok en laat over de bodem uitvloeien. Bak 1-2 min. of tot de omelet net stolt. Laat op een schone snijplank glijden en houd warm onder losjes gevouwen aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de kokosolie in de wok en draai het vuur hoog. Bestrooi de garnalen met peper en zout en roerbak ze ± 2 min. tot ze net gaar zijn en licht kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan. Bak de knoflook, gember en chilipeper 1-2 min. in de wok tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de oestersaus, de sesamolie, de chilisaus en de rest van de sojasaus toe en verwarm 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en warm al omscheppend 1-2 min. door. Voeg de garnalen toe en verdeel de bloemkool over borden.
- Rol de omelet op, snijd hem in plakjes en verdeel over de bloemkool. Bestrooi vlak voor serveren met korianderblad, chilipeper en gebakken uitjes naar smaak.
Voedingswaarde
* Chogochujang – een combinatie van rode-peperpasta, azijn en sesamzaad – is onmisbaar in de Koreaanse keuken. Te koop bij Aziatische supermarkten en ruim gesorteerde supermarkten.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Colette Beyne
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!