Zin in melanzane parmigiana? Dat kunnen we maar al te goed begrijpen. Deze klassieker uit de Italiaanse keuken betovert je met zijn eenvoud en heerlijke smaak.
Als ervaren kok eentje die je standaard in je repertoire wil hebben en als beginnende kok een authentiek Italiaanse gerecht dat je écht een keer wil proberen. In onderstaand recept gebruiken we venkelzaadjes om het gerecht een lekkere delicious.twist te geven. Houd je niet van een anijssmaak, dan kun je de zaadjes simpelweg achterwege laten.
Melanzane parmigiana
Ingrediënten
- 75 g bloem
- 4 tl venkelzaad geroosterd en fijngemalen
- 3 aubergines in plakken
- 8-9 el olijfolie
- 300 ml gezeefde tomaten passata
- 400 g tomaatblokjes uit blik
- 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
- 2 bollen buffelmozzarella in plakjes
- 80 g parmezaanse kaas vers geraspt
Instructies
- Meng in een kom de bloem met het venkelzaad en wat zout. Wentel de aubergineplakken erdoor. Verhit 3 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin een derde deel van de aubergineplakken goudbruin en gaar in 10 min. Keer ze halverwege. Bak zo de rest van de aubergines in de rest van de olie.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm intussen in een steelpan met dikke bodem de gezeefde tomaten met de tomatenblokjes en de helft van de basilicum al roerend op matig vuur. Verdeel de helft van de aubergines en de helft van de saus over 4 ovenschaaltjes. Verdeel hierover de helft van de mozzarella en vervolgens de rest van de aubergines en saus. Dek af met de rest van de mozzarella en strooi de parmezaanse kaas erover. Bak ± 25 min. en laat de kaas mooi kleuren.
- Serveer warm met de rest van de basilicum.
Voedingswaarde
Toch zin in iets anders? In dit artikel geven we je de 47 lekkerste Italiaanse recepten, maar dan zónder pasta. Want zoals deze melanzane parmigiana ook bewijst: Italie is zoveel meer dan alleen pizza en pasta.
Meer inspiratie? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine!