aantal 4 |
soep, voorgerecht |
doordeweeks, winter |
|
Herken je dat gevoel? Dat je opeens zo ongeloofelijk veel trek hebt in smeuïge stamppot, in boerenkool, bietjes of een warme winterstoof? Dat het water je in de mond loopt bij alleen de gedachte… Dat hebben wij dit weekend dus met soep.
Ingrediënten
- 2 paprika’s kleine rode
- 50 ml olijfolie mild
- 1 ui zoet, fijngesneden
- 500 ml kippenbouillon of -fond
- 1 steranijs*
- evt. azijn
- 1 el pistachenootjes ongezouten, gepeld
- 1 el bladpeterselieblaadjes
- 200 ml walnootolie
Instructies
- Rooster de paprika’s in de vlam van het fornuis tot ze zwart zijn. Laat afkoelen in een plastic zak en pel het zwarte vel eraf. Veeg ze schoon met keukenpapier (niet met water!), verwijder de zaadlijsten en snijd ze grof. Verhit de olijfolie met de ui en paprika en bak op laag vuur 10 min. heel zachtjes.
- Verhit de kippenbouillon met de steranijs en voeg toe aan het paprikamengsel. Kook de soep 5-10 min. Verwijder de steranijs en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en evt. een heel klein scheutje azijn.
- Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan en laat afkoelen. Hak ze samen met de peterselie heel fijn en meng ze daarna met de staafmixer met de walnootolie en wat zout tot een fijne groene pistacheolie.
- Serveer de soep in kleine kommetjes of hoge glaasjes met flink wat olie erin gedruppeld. Serveer de rest van de olie erbij.
Voedingswaarde
* Te koop bij de toko of natuurwinkel.
Recepten: Merijn Tol. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!