roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto

roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Dit zalige risotto-gerecht van Janneke Philippi valt onder de categorie: easy en zó vol van smaak. Janneke: ‘Extra feestelijk: deze risotto maak ik ook graag met gegrilde coquilles of grote garnalen in plaats van roodbaars.’
Kooktijd35 minutes
Oven20 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 400 g kerstomaatjes aan de tak
  • 6-7 el olijfolie
  • 2 envelopjes saffraan à 0,05 g
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 300 g risotto
  • 150 ml witte wijn droog
  • 4 roodbaarshaasjes* met huid à 125 g
  • 3-4 el mascarpone
  • 25 g parmezaanse kaas geraspt
  • 100 g zeekraal
  • olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaatjes op een bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Rooster de tomaatjes in de voorverwarmde oven in 15-20 min. sappig.
  • Week intussen de saffraan in 1 l warm water.
  • Verhit in een pan met dikke bodem of hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot 3 min. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn bij de rijst. Laat de rijst zachtjes kokend de wijn opnemen. Voeg dan in 3 porties het saffraanwater toe. Laat de rijst elke portie zachtjes kokend en onder af en toe roeren opnemen voor je de volgende portie toevoegt.
  • Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bestrooi de roodbaarshaasjes met zout en peper. Bak de vis op de huid in 3-4 min. knapperig. Keer de vis en bak op de andere zijde in nog 2 min. net gaar.
  • Neem intussen de risotto van het vuur. Roer de mascarpone en parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat de risotto afgedekt 4-5 min. rusten.
  • Neem de roodbaarsfilet uit de pan. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe en bak de zeekraal in 2-3 min. knapperig gaar. Schep de zeekraal met de tomaatjes en de roostersappen en het sap uit de braadslee door de risotto.
  • Schep de risotto op 4 borden. Leg de vis erop met een scheutje extra vierge olijfolie.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: zo zorg je ervoor dat vis niet uit elkaar valt in de pan