Granita van cranberry’s

Granita van cranberry’s

aantal 6 | zoet | zomer | italiaans |
Granita van cranberry’s is lekker koud en niet té zoet. Perfect voor een superwarme dag! Je maakt het heel makkelijk zelf van cranberrysap en zoete siroop. Zet een paar uur in de diepvries en roer elke 30 min. goed om met een vork, dan krijg je lekkere, crunchy ijskristallen.
Kooktijd30 minutes
Vriezen5 hours
Totale tijd5 hours 30 minutes

Ingrediënten

  • 220 g cranberry’s diepvries
  • 1 sinaasappel bio, sap en rasp
  • 100 g kristalsuiker fijn
  • el cranberrysiroop natuurwinkel
  • voor erbij: schapenyoghurt of gewone yoghurt

Instructies

  • Breng voor de granita de cranberry’s met de sinaasappelrasp, suiker en 350 ml water aan de kook en laat 15 min. zacht koken. Zeef de cranberry’s, druk er zoveel mogelijk vocht uit en vang dat op.
  • Meng het cranberrysap met het sinaasappelsap en de cranberrysiroop. Doe in een grote platte bak (inh. 1 l) en vries 4-5 uur in. Schep het na 1 uur elk halfuur goed om met een vork tot het mooi schaafijs is. Serveer in glaasjes met een flinke lepel (schapen)yoghurt.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Tekst en productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Assistenten: Victor de Launay en Roos Volkers. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!