Wentelteefjes van peperkoek met ijs

Wentelteefjes van peperkoek met ijs

aantal 4 | | | belgisch |
Belgen, broers én beroemd: Kristof en Stefan Boxy waren in 2008 1 maand onze gastchefs. Ze kookten op hun prachtlocatie in Deurle voor delicious. 5 pure gerechten mét Belgische producten. Een leuk, makkelijk en origineel recept is het dat voor deze wentelteefjes. De warme chocolade smaakt verrukkelijk met de rijpe, sappige peren, terwijl de wrongel of kwark voor een heerlijk friszuur smaakcontrast zorgt. En dan die peperkoek. Ooooh…genieten!
Kooktijd20 minutes
Oven10 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 1 el suiker
  • 125 ml melk
  • 4 dikke plakken peperkoek of ontbijtkoek
  • 2 handperen* rijp
  • 50 g chocolade puur, fijngehakt
  • 15 g boter
  • 50 g wrongel of kwark
  • 500 ml vanille-ijs
  • 1 el honing vloeibaar

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C. Klop het ei, de eierdooier, suiker en melk in een kom tot een dun beslag. Leg de plakjes peperkoek erin en laat ze het beslag gelijkmatig opzuigen. Keer ze af en toe.
  • Schil intussen de peren, halveer ze en snijd de klokhuizen er zo uit dat mooie holletjes ontstaan. Vul de peerhelften met de chocolade en zet ze in een ingevet ovenschaaltje. Zet 5-8 min. in de oven totdat de chocolade gesmolten is.
  • Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de peperkoekwentelteefjes aan beide kanten mooi knapperig met een goudbruin korstje.
  • Leg op elk bord een peerhelft, beleg met een wentelteefje en schep daarop een toefje wrongel. Leg er een bolletje ijs bij en besprenkel met wat honing.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Kun je alleen harde, onrijpe handperen krijgen, kook ze dan zachtjes 10 min. in een suikerstroop van 100 ml water en 100 g suiker.
Productie: Ellen van Mol, Trudelies Schouten. Recepten en bereiding: Kristen en Stefan Boxy. Fotografie: Renee Frinking. Styling: Sandra Kissels
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!