Pompoensoep met roquefort

Pompoensoep met roquefort

aantal 4 | voorgerecht | herfst, najaar | |
Vol, romig en zilt…zo smaakt de van origine grijs-groen geschimmelde roquefort volgens kaaskoningin Betty Koster. Een schapenkaas die volledig uit elkaar hoort te vallen als je hem aansnijdt en smelt op je tong. In combinatie met een mooie flespompoen krijg je een op-en-top najaars pompoensoep. Want 1 ding is zeker: najaar is het zeker…
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 flespompoen geschild en ontdaan van pitten, in stukjes
  • 1/2 stronk bleekselderij in stukjes
  • 2 liter kippen- of kalfsbouillon
  • 2 middelgrote uien fijngesnipperd
  • 2 knoflookteentjes fijngesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 150 gram Roquefort

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook glazig in de boter. Voeg de bleekselderij en de pompoen toe en bak dit een paar minuten. Voeg de bloem toe en roer tot u geen wit meer ziet.
  • Voeg dan de warme bouillon toe en breng het aan al roerend aan de kook. Laat de soep een kwartier zachtjes koken en pureer hem dan met de staafmixer.
  • Zeef de soep als je geen vezels wilt en maak hem af met peper. Leg in de soepkom een eetlepel verkruimelde Roquefort, schenk de soep erop en serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!