aantal |
voorgerecht |
winter |
|
Midden in de winter (ok…het lijkt er niet op) zijn we toe aan een winterse groentebouillon. Homemade natuurlijk, want iedereen weet dat homemade gerechten het beste smaken. Juist als het gaat om ogenschijnlijk eenvoudige gerechten als deze bouillon.
Ingrediënten
- ½ bos bospeen geschild
- ½ knolselderij geschild
- 10 sjalotten gepeld
- 100 g shiitakes
- 1 pastinaak geschild
- 1 runderbouillon basisrecept
Instructies
- Snijd de bospeen in dunne schuine plakjes. De knolselderij in kleine blokjes. De sjalotten in partjes. De shiitakes in dunne reepjes en de pastinaak in kleine blokjes.
- Voeg de groenten toe aan de bouillon en breng de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groente in 20-25 min. gaar. Serveer de soep in diepe borden of in kommen en strooi er fijngehakte bladselderij over.
Voedingswaarde
Productie: Ellen van Mol. Recepten: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!