Chinese koolsalade met peterselie-pestodressing, pompoenpitten en geitenkaas

Chinese koolsalade met peterselie-pestodressing, pompoenpitten en geitenkaas

vegetarisch
aantal | bijgerecht, salade, voorgerecht | doordeweeks | chinees |
Verrassing: we krijgen de zon nog even te zien deze maand! Ze wordt steeds minder verlegen en kruipt beetje bij beetje achter de donkere herfstwolken vandaan. Hier op de redactie staan de ramen alweer open en de wintersjaal kan vandaag worden thuisgelaten. Bij delicious. krijgen we dan meteen zin in een lekkere frisse salade!
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 kleine kool chinese
  • 150 g geitenkaas zachte/verse

peterselie-pestodressing

  • 100 g pompoenpitten
  • 150 ml olijfolie groene
  • 15 g bladpeterselie jonge
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 cm gemberwortel geschild en geraspt

Instructies

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool en gebruik die bijv. voor een roerbakge-recht. Haal de rest van de koolbladeren los, was ze en scheur ze in kleine stukken of snijd ze in reepjes.
  • Verwarm voor de pesto de pompoenpitten in 1 el van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur onder af en toe omscheppen totdat ze licht kleuren. Neem uit de pan en laat op keukenpapier afkoelen. Pureer 30 g van de geroosterde pompoenpitten met de peterselie (ook stelen), rest van de olijfolie, knoflook en gember in de keukenmachine tot een grove dunne pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de kool in een ruime kom met driekwart van de pesto en verdeel dan over een mooie platte schaal. Brokkel er de kaas over en bestrooi met de rest van de pom-poenpitten. Schep er nog wat van de pesto over of geef deze er apart bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!