aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands, spaans |
Als er één gerecht is waar je eindeloos mee kunt variëren, dan is het wel stamppot. Deze variant met rauwe spinazie is het hele jaar door verrukkelijk. De chorizo en kalamataolijven geven ‘m de nodige pit. Nog meer pit? Maak de stamppot af met een scheutje olijfolie en rode peper!Of duik in deze lijst: 31 x stamppot recepten voor nieuwe inspiratie.
Ingrediënten
- 2 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken
- 2 el arachide-olie
- 100 g chorizo dunne worst, in plakjes
- 1 paprika rood, in reepjes
- 250 ml melk
- 200 g spinazie gewassen
- 75 g kalamataolijven zonder pit
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bak de chorizo 3 min. uit. Voeg de paprika toe en smoor nog 8 min., of tot de paprika zacht is.
- Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
- Schep de spinazie met de chorizo, de paprika en de olijven door de rest van de puree. Breng op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.
Voedingswaarde
Tip: geef de stamppot extra pit met een scheutje olijfolie met rode peper.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Minta Nicolaï
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!