vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht |
doordeweeks, kerst |
indiaas |
vegetarisch
We nemen een duik in de Indiase keuken en gaan voor deze pompoen met krokante kikkererwten en paneer. Dit heeft alle krachtige smaken van India in zich: mangochutney, paneer en meer. Tip: ook fijn als licht doordeweeks gerecht.
Ingrediënten
- 160 g mangochutney*
- 1½ tl korianderzaad grof gemalen of gevijzeld
- 1¼ tl biriyanispecerijenmix
- 2 limoenen sap
- 1,2 kg Japanse kabochapompoen** met groene schil in parten of blokjes van 3 cm
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 4 tl kokosolie
- 400 g paneer in plakken van 1 cm dik, plakken in ruitjes van 3×3 cm
- 125 ml Griekse yoghurt
- voor erbij: munt- en korianderblaadjes en mangopickles*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom de chutney, het korianderzaad, 1 tl biriyanispecerijen, de helft van het limoensap en wat zout en peper. Schep de pompoenblokjes en kikkererwten hierin om. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 40-50 min., verhoog de oventemperatuur naar 250°C en bak nog 7-10 min. tot de pompoen mooi kleurt en de kikkererwten knapperig worden.
- Roer intussen in een kom de yoghurt los met de rest van de biriyanispecerijen, de rest van het limoensap en wat zout en peper.
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 2 tl kokosolie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de helft van de paneerruitjes in ± 3 min. per kant goudbruin. Schep op een bord en herhaal met de rest van de paneer en kokosolie.
- Schep de pompoen, kikkererwten en paneer op een ondiepe schaal en verdeel de yoghurt en kruiden erover. Serveer met nog wat biriyanispecerijen en mangopickles.
Voedingswaarde
* Mangochutney en mangopickles, biriyanispecerijen en paneer koop je bij winkels met Indiase ingrediënten. Ook sommige supermarkten hebben mangochutney en mangopickles.
**Kabochapompoen is een middelgrote geribbelde groene pompoen met heerlijk vruchtvlees. Deze pompoen, er zijn meerdere rassen, is minder lang houdbaar dan oranje pompoen.
Recept en tekst: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!