aantal 12 |
hoofdgerecht |
zomer |
mediterraans |
Wij zijn dol op hartige taart! En deze kruidentaart met courgette is heel easy, want de bodem maak je van bladerdeeg. Wil je hem nog lekkerder maken? Strooi dan samen met de kruiden ook wat specerijen als gemalen komijn, mild paprikapoeder of gestampt venkelzaad over de deegplakjes.
Ingrediënten
- 10 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
- 4 takjes munt blad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
- 4 takjes peterselie plat, blad fijngesneden + extra voor erover
- 4 takjes basilicum blad fijngesneden + extra voor erover
- 350 g roomkaas zacht, naturel
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 courgette groot, in dunne plakjes
- 4-5 el olijfolie extra vierge
- 150 g serranoham
- bloem om uit te rollen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi elk deegplakje met wat fijngesneden kruiden en leg ze dan op elkaar. Rol de plakjes op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 30×38 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier.
- Rol de zijkanten een paar slagen terug zodat een opstaande rand ontstaat. Meng de roomkaas met de knoflook, de kaas en zout en peper naar smaak. Bestrijk de taartbodem ermee. Leg de courgette dakpansgewijs op de roomvulling en besprenkel met 2 el olijfolie.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Scheur intussen de ham in repen en snijd de rest van de kruiden grof. Beleg de taart uit de oven even losjes met de repen serranoham en grofgesneden kruiden. Besprenkel met de laatste 3 el olijfolie. Serveer de taart in blokken gesneden warm, of lauwwarm.
Voedingswaarde
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!