Wij zijn dol op hartige taart! En deze kruidentaart met courgette is heel easy, want de bodem maak je van bladerdeeg. Wil je hem nog lekkerder maken? Strooi dan samen met de kruiden ook wat specerijen als gemalen komijn, mild paprikapoeder of gestampt venkelzaad over de deegplakjes.
Kooktijd25 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
10plakjesroomboterbladerdeegdiepvries, ontdooid
4takjesmuntblad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
4takjespeterselieplat, blad fijngesneden + extra voor erover
4takjesbasilicumblad fijngesneden + extra voor erover
350groomkaaszacht, naturel
3tenenknoflookfijngesneden
50gParmezaanse kaasgeraspt
1courgettegroot, in dunne plakjes
4-5elolijfolieextra vierge
150gserranoham
bloem om uit te rollen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi elk deegplakje met wat fijngesneden kruiden en leg ze dan op elkaar. Rol de plakjes op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 30×38 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier.
Rol de zijkanten een paar slagen terug zodat een opstaande rand ontstaat. Meng de roomkaas met de knoflook, de kaas en zout en peper naar smaak. Bestrijk de taartbodem ermee. Leg de courgette dakpansgewijs op de roomvulling en besprenkel met 2 el olijfolie.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Scheur intussen de ham in repen en snijd de rest van de kruiden grof. Beleg de taart uit de oven even losjes met de repen serranoham en grofgesneden kruiden. Besprenkel met de laatste 3 el olijfolie. Serveer de taart in blokken gesneden warm, of lauwwarm.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings