Sardines van de grill met kruidige broodsalsa

Sardines van de grill met kruidige broodsalsa

aantal 4 | voorgerecht | zomer | mediterraans |
Dit heerlijke voorgerecht maak je in een handomdraai met verse sardines. Serveer ze met een Italiaanse salsa gemaakt van oud brood, kruiden en rode peper.
Kooktijd20 minutes
Weken15 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 50 g zuurdesembrood zonder korst
  • 4 el rodewijnazijn
  • 4 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie extra vierge + extra voor het bestrijken
  • 1 peper rood, fijngehakt
  • 4 el platte peterselie grof gesneden
  • 2 el oregano vers, grof gesneden
  • 4 el basilicumblaadjes grof gesneden
  • 8 sardines groot, schoongemaakt
  • voor erbij: citroenpartjes en rucola

Instructies

  • Scheur het brood in grove stukken, doe het in een kom en schenk er koud water over. Laat het brood ± 15 min. weken. Giet het vocht af en knijp het brood goed uit. Besprenkel het brood met de azijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schep ze door het brood. Voeg de olie, rode peper en verse kruiden toe.
  • Verhit een barbecue/grillpan. Dep de sardines droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Rooster de sardines in 2 delen 2 min. aan elke kant, keer ze halverwege met een spatel en vork. Leg ze op een grote schaal of verdeel ze over 4 borden. Geef de broodsalsa erbij. Serveer met citroenpartjes om erover uit te knijpen en garneer met wat rucola.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!