aantal 4 |
voorgerecht |
zomer |
mediterraans |
Dit heerlijke voorgerecht maak je in een handomdraai met verse sardines. Serveer ze met een Italiaanse salsa gemaakt van oud brood, kruiden en rode peper.
Ingrediënten
- 50 g zuurdesembrood zonder korst
- 4 el rodewijnazijn
- 4 el pijnboompitten
- 3 el olijfolie extra vierge + extra voor het bestrijken
- 1 peper rood, fijngehakt
- 4 el platte peterselie grof gesneden
- 2 el oregano vers, grof gesneden
- 4 el basilicumblaadjes grof gesneden
- 8 sardines groot, schoongemaakt
- voor erbij: citroenpartjes en rucola
Instructies
- Scheur het brood in grove stukken, doe het in een kom en schenk er koud water over. Laat het brood ± 15 min. weken. Giet het vocht af en knijp het brood goed uit. Besprenkel het brood met de azijn.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schep ze door het brood. Voeg de olie, rode peper en verse kruiden toe.
- Verhit een barbecue/grillpan. Dep de sardines droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Rooster de sardines in 2 delen 2 min. aan elke kant, keer ze halverwege met een spatel en vork. Leg ze op een grote schaal of verdeel ze over 4 borden. Geef de broodsalsa erbij. Serveer met citroenpartjes om erover uit te knijpen en garneer met wat rucola.
Voedingswaarde
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!