aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
spaans |
Een van onze favoriete recepten is deze gevulde kip met chorizo. Kun je geen kipfilets met vel krijgen, ga dan uit van bijv. kipkarbonades of bouten, daar zit het vel zeker aan. Bak deze dan 30-35 min. in de oven.Ook lekker: spaghetti carbonara met chorizo.
Ingrediënten
- 1 sjalot geraspt
- 3 el bladpeterselie fijngesneden
- 45 g paneermeel het liefst fijngemalen oud brood
- 1 ei losgeroerd
- 1 citroen bio, rasp
- 120 g chorizo droog, zonder vlies, fijngesneden
- 4 kipfilets met vel
- 1 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190° C.
- Meng in een kom de sjalot, peterselie, het paneermeel, ei, citroenrasp en de chorizo.
- Schuif dit mengsel met je vingers voorzichtig onder het vel van de kipfilets en zorg dat het vel rondom aan het vlees vast blijft zitten. Vul elke kipfilet met een kwart van het mengsel en spreid het goed uit. Bestrooi het vel met zout en peper.
- Verhit in een ovenbestendige koekenpan of braadpan de olie op matig tot hoog vuur. Bak de kipfilets 3 min. met het vel omlaag tot ze kleuren. Keer ze en bak ze nog 20-25 min. in de oven of tot ze gaar zijn.
- Serveer de kip direct met jus uit de pan.
Voedingswaarde
Recepten: Rosie Ramsden. Fotografie: Laura Edwards. Styling: Lizzie Harris en Polly Webb-Wilson
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!