Cocktail in een jampot

Cocktail in een jampot

aantal 1 | drankje | zomer | caribisch | lactosevrij
Rum, sinaasappellikeur, limoensap, ijsblokjes en munt. Meer heb je niet nodig voor een ultrafrisse cocktail. Helemaal handig voor het park: neem ze zonder morsen mee in je oude jampotjes.
Voorbereiding5 minutes

Ingrediënten

  • 30 ml rum wit
  • 15 ml cointreau
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml suikersiroop*
  • 2-3 druppels vanille-extract
  • 3 blokjes ijs crushed**
  • koolzuurhoudend water gekoeld
  • muntblaadjes voor garnering
  • ook nodig: jampotjes

Instructies

  • Doe de rum, cointreau, limoensap, suikersiroop en vanille in een schone jampot met deksel met veel crushed ijs. Draai de deksel erop en schud goed. Verwijder de deksel en vul aan met sodawater. Garneer met munt en serveer in de jampot.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Suikersiroop maak je zelf door gelijke hoeveelheden suiker en water met elkaar te verwarmen. Laat de suiker smelten, breng aan de kook en laat 2 min. flink koken. Laat afkoelen. De siroop kun je afgesloten en koel bewaard zeker 1 maand goedhouden, dus handig als je vaker cocktails maakt om een lekkere hoeveelheid te maken. Ook te koop bij sommige slijters.
** Ijsblokjes kun je in de keukenmachine tot gruis malen, het mes wordt er echter wel sneller bot van. Heb je vaak crushed ijs nodig dan is een speciale crusher, te koop bij kookwinkels handig.
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!