aantal 1 | drankje | zomer | caribisch | lactosevrij
Rum, sinaasappellikeur, limoensap, ijsblokjes en munt. Meer heb je niet nodig voor een ultrafrisse cocktail. Helemaal handig voor het park: neem ze zonder morsen mee in je oude jampotjes.
Voorbereiding:5 minuten
* Suikersiroop maak je zelf door gelijke hoeveelheden suiker en water met elkaar te verwarmen. Laat de suiker smelten, breng aan de kook en laat 2 min. flink koken. Laat afkoelen. De siroop kun je afgesloten en koel bewaard zeker 1 maand goedhouden, dus handig als je vaker cocktails maakt om een lekkere hoeveelheid te maken. Ook te koop bij sommige slijters.
** Ijsblokjes kun je in de keukenmachine tot gruis malen, het mes wordt er echter wel sneller bot van. Heb je vaak crushed ijs nodig dan is een speciale crusher, te koop bij kookwinkels handig.
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | cocktail in een jampot