aantal 6 |
hoofdgerecht |
herfst, najaar, weekend |
nederlands |
Droge worst is een fijne hartige snack, maar ook ideaal als smaakmaker in soep en stoofgerechten, vooral in combinatie met peulvruchten. Kom maar door met de herfst!
Ingrediënten
- 25 g boter
- 400 g runderstoofvlees goulashvlees, in stukjes
- 2 uien in halve ringen
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 tl kerriepoeder
- 2 kruidnagels
- 1½ l runderbouillon
- 500 g peterseliewortel* geschild, in plakjes
- 1 blik witte bonen à 800 g, uitgelekt
- 125-150 g harde worst gedroogd, met kruidnagel, in plakjes
- 2 tomaten in kleine stukjes
- 20 g platte peterselie fijngehakt
- grof volkorenbrood voor erbij
Instructies
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees met de ui en knoflook in ± 5 min. bruin. Voeg de kerrie en kruidnagels toe en bak ze 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het vlees in ± 1½ uur op laag vuur gaar stoven in de bouillon.
- Voeg de peterseliewortel, witte bonen, worst en tomaat toe en laat de soep nog ± 15 min. zachtjes koken tot de peterseliewortel gaar is.
- Roer de verse peterselie erdoor en serveer de soep in grote kommen. Lekker met grof volkorenbrood.
Voedingswaarde
* Te koop bij groente- en natuurwinkels of op de boerenmarkt. Vervang evt. door selderijknol, bleekselderij of bloemkoolroosjes.
Recepten, bereiding & Tekst: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Illustraties: Istock. Productie: Ellen van Mol. m.m.v. Slagerij Louman (landsmeer), slagerij de wit (Amsterdam)
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!