Pasta risottata

Pasta risottata

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Eten we Mediterraan, dan is het feest bij ons! We maken bijvoorbeeld deze pasta risottata*. Op deze pasta kun je eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten. In plaats van kip kun je er ook blokjes verse zalmfilet in doen.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet
  • l kippenbouillon van tablet
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 3 salieblaadjes in reepjes
  • 300 g korte pasta bijv. schelpjes of penne
  • 2 courgettes in blokjes
  • 250 g groene asperges in stukken van 3 cm
  • 125 g mascarpone bakje à 250 g
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el peterselie fijngesneden

Instructies

  • Breng de kipfilet in de bouillon aan de kook en kook in 10-12 min. zachtjes gaar. Neem de kipfilet uit de bouillon en laat iets afkoelen. Trek de kipfilet in plukjes uit elkaar.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de sjalot met de knoflook en de salie 1 min. Schep er de ongare pasta door en verwarm 1 min.
  • Schenk voldoende van de hete kippenbouillon bij de pasta tot deze net is bedekt. Kook de pasta onafgedekt beetgaar in ± 15 min of in ieder geval iets langer dan de kooktijd aangegeven op de verpakking.
  • Laat de bouillon zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg een extra scheut hete bouillon toe zodat de pasta net is bedekt.
  • Voeg na 10 min. de courgette en de asperges toe. Laat de pasta de bouillon bijna volledig opnemen totdat de pasta bijna beetgaar is (proef regelmatig!). Reken op ± 1 l hete bouillon.
  • Neem de pan van het vuur. Schep de kipfilet, de mascarpone en helft van de Parmezaanse kaas door de pasta. Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de pasta in 4 diepe borden en bestrooi met peterselie. Geef de rest van de kaas erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
*Risottata betekent ‘als risotto bereid’. Het resultaat is zijdezachte pasta met geconcentreerde smaken en een stevige beet. Wordt gegarandeerd een familie­favoriet!

Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!