Rosbief met geroosterde groenten

Rosbief met geroosterde groenten

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | italiaans |
Niets zo lekker als de Italiaanse keuken, vindt delicious.friend Janneke Philippi. Wie lust er niet een heerlijke frisse soep vol jonge zomergroenten als lichte maaltijd? Of rooster op een feestelijke doordeweekse dag vruchtgroente en meng ze met kikkererwten en serveer met een heerlijke gevulde rosbief.
Kooktijd35 minutes
Oven40 minutes
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 1 aubergine in stukken van 2 cm
  • 1 courgette in blokjes van 2 cm
  • 1 paprika rood, in stukjes
  • 1 ui grofgesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
  • 1 blik pomodorini 400 g
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2-3 el pesto vers, liefst zelfgemaakt
  • 50 g parmaham
  • 800 g rosbief op kamertemperatuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep in een ruime ovenschaal de aubergine,courgette, paprika, ui en knoflook om met 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep er de kikkererwten en pomodorini door. Leg de takjes rozemarijn tussen de groenten. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 40 min. gaar.
  • Snijd de rosbief horizontaal door tot op 3 cm en klap het vlees als een boek open. Bestrijk de onderste helft met de pesto en leg er de ham op. Klap de rosbief dicht en bind het vlees op met keukentouw. Bestrooi de rosbief rondom met zout en peper. Verhit in een braadpan de laatste 3 el olijfolie. Bak de rosbief rondom bruin aan en braad in 15-20 min. rosé of naar wens gaar. Laat het vlees 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
  • Snijd de rosbief in mooie plakken. Leg op 4 borden elk 2-3 plakjes rosbief. Schep er wat groenten bij. Besprenkel met extra vierge olijfolie. Geef de rest van de rosbief en de groenten apart erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
delicious.friend Janneke Philippi: “Voor rosbief ga ik altijd naar de slager. Vooral rosbief van de lende vind ik lekker, die heeft een heerlijke smaak. Dan krijg je net even wat meer van ca. 800 g, maar vaak vind ik dat als je zo’n stuk mooi groot vlees maakt je bij voorkeur even naar de slager gaat voor net wat meer kwaliteit. Een rosbief van de lende heeft bijv. lekker veel smaak.”
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!