Ceylon earl grey shortbread

Ceylon earl grey shortbread

aantal 24 | zoet | weekend | |
Samen met Fairtrade hielden we eind november 2013 een bloggersevent. Na afloop van een dag luisteren en praten met inspirerende foodies, proeven, fotograferen en delen konden de bloggers met hun blog hierover meedingen naar de Max Havelaar-award, een reis naar de Fairtrade theeplantages in Sri Lanka én publicatie van het verslag van deze reis in delicious. Gelukkige was Maura met haar yellowlemontreeblog.
Kooktijd15 minutes
Oven/koelen1 hour 20 minutes
Totale tijd1 hour 35 minutes

Ingrediënten

  • 120 g boter kamertempertuur
  • 60 g suiker
  • 180 g bloem gezeefd
  • 2 el Earl Grey thee* Fairtrade, uit een theezakje

Instructies

  • Klop de boter met de suiker met een mixer in 4-5 min. romig. Voeg een snuf zout, de bloem en de thee toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Maak een rol van het deeg van 7-8 cm ø en wikkel strak in plasticfolie. Laat het deeg in de koelkast zeker 1 uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd van de rol deeg plakjes van ½ cm. Leg de plakjes op een met bakpapier bekleed bakblik (laat wat ruimte over tussen de koekjes). Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Ze moeten mooi licht van kleur blijven. Neem uit de oven, laat 5 min. op het bakblik afkoelen, leg dan op een rooster en laat verder afkoelen. Lekker bij zwarte thee.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Neem je losse thee, dan moet je de thee wel nog beter fijnwrijven in een vijzel, ga dan van 1 theelepel uit.
Tekst en receptidee: Maura. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling gerechten: Désirée van Dijk. Foodstyling: Eke Mariën. Recept: Dosia Brewer. M.m.v. Fairtrade Max Havelaar
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!