vegetarisch
aantal 8 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
moederdag, pasen |
hollands |
vegetarisch
Vandaag geen muffins, taartjes, prinsessenkoekjes en zelfgemaakte appeltaarten, maar hartige bietentaartjes met zachte geitenkaas. En die zijn eigenlijk net zo lekker! Deze gravlax met koriander en bietensalade moet je ook zeker eens proberen!
Ingrediënten
- 500 g (± 40 stuks) bietjes* kleine jonge
- 4 el olijfolie
- 100 g geitenkaas zachte
- 100 ml crème fraîche
- rasp 1 citroen
- 1 el tijmblaadjes vers
- 8 velletjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
- rucolakers of tuinkers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de bietjes goed onder de kraan, dep ze droog en meng ze in een kom met de olie en zout en peper naar smaak. Spreid de bietjes uit over een ingevette bakplaat en rooster ze in 20 in. in de oven beetgaar. Haal ze eruit en verlaag de oventemperatuur naar 180ºC.
- Roer de kaas zacht in een kom en meng er de crème fraîche, de citroenrasp en de tijmblaadjes door. Vet 8 quichevormpjes van 8-10 cm Ø in met een beetje boter en druk er een velletje deeg in. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems en verdeel het geitenkaasmengsel over de deegbodems.
- Verwijder de schil van de bietjes en verdeel ze over de taartjes. Bak de bietentaartjes in 20 min. gaar in de oven. Bestrooi ze met rucolakers en geef er een groene salade bij.
Voedingswaarde
* Jonge bietjes kun je het beste van tevoren bestellen bij de groenteboer. Grotere bieten snijd je doormidden of in vieren voor het roosteren.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!