aantal 6 |
zoet |
|
koreaans |
Hoe sluit je een Koreaanse barbecue het beste af? Met echt Koreaanse misopeer. Deze gestoofde peer in miso-karamelsaus is naar het bekende recept van David Chang van Momofuku in New York.
Nog meer weten over miso? Lees hier alle ins & outs!
Ingrediënten
- 3 handperen stevig, geschild, doormidden gesneden en klokhuis verwijderd
- 50 g boter
- 75 g basterdsuiker donker
- 100 ml room
- 50 g Japanse miso
- sesamijs zwart, toko* of vanilleijs
- sesamzaad geroosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 C. smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Roer de basterdsuiker erdoor en laat in 10 min. een beetje karameliseren. Roer de room en miso erdoor en laat zachtjes aan de kook komen. Haal de saus van het vuur. Vul een ovenschaal met de peren en schenk de saus erover. Zet de schaal 30 min. in de oven. Keer de peren na 15 min.
- Serveer een halve misopeer per persoon, met erbij een bolletje sesamijs of vanille-ijs en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde
Recept: Yokiyo. Bereiding: Jaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!