aantal |
hoofdgerecht |
doordeweeks, voorjaar |
|
Ga vanavond voor lekker spicy! Marineer eerst de lamskoteletten met currypasta. Gril ze en maak de rijst geel met kurkuma. Citroen erover en klaar!
Ingrediënten
- 12 lamskoteletjes bot schoongemaakt (vraag je slager dit te doen)
- 100 g korma-currypasta
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 laurierblaadje
- 1 kaneelstokje
- 5 kardemompeulen gekneusd
- 300 g basmatirijst
- 1½ tl kurkuma gemalen
- 20 g uitjes gebakken, 1 zakje
- ½ rode ui in dunne ringen
- 40 g rozijnen
- 4 takjes munt alleen de blaadjes
- citroenpartjes voor erbij
Instructies
- Bestrijk de lamskoteletjes met de currypasta en zet apart om te marineren.
- Verhit intussen de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui ± 4 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, het laurierblaadje, kaneelstokje en de kardemompeulen toe. Bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe, schep om en voeg 600 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ± 20 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
- Verhit intussen een grillpan en gril de koteletjes in delen ± 2 min. per kant voor medium rare of naar wens langer. Laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie ± 5 min. rusten.
- Schep de helft van de rijst in een schaal en houd warm. Voeg de kurkuma en 1 el water aan de rest van de rijst toe, schep om tot de rijst mooi egaal geel van kleur is en kook nog 2 min. op laag vuur. Verwijder het laurierblaadje
- en het kaneelstokje. Schep de gele rijst door de witte rijst. Verdeel de gebakken uitjes, rode ui, rozijnen en munt erover.
- Serveer met de lamskoteletjes en geef de citroenpartjes erbij. Lekker met spinaziesalade uit ons delicious.groenteboek, zie pag. 132!
Voedingswaarde
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Chris Chen, Petrina Tinslay. Styling: Michelle Noerianto, Vivien Walsh. Bewerking: Minta Nicolaï
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook zo’n succesnummer: Italiaanse aardappelsalade met stracciatella dressing