Curry van pompoen, linzen en paddenstoelen

Curry van pompoen, linzen en paddenstoelen

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch |

Easy, maar zo lekker! Deze pompoencurry met linzen en paddenstoelen. De frisse smaak van het kaffirlimoenblad geeft de curry een boost.

Kooktijd:50

Totale tijd:50

Ingrediënten

  • 2 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 el gemberwortel geraspt
  • 2 kaffir limeblaadjes* ragfijn gesneden
  • 75 g currypasta rood
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 g champignons klein, gehalveerd
  • 2 trostomaten in partjes
  • 400 g linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 ml kokosmelk blik
  • 800 g pompoen geschild, in blokjes van ± 2 cm
  • 150 g spinazieblaadjes
  • ook nodig: gestoomde rijst koriander- blaadjes en in dunne ringen gesneden rode peper, voor serveren

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote pan, op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3-4 min. of tot hij zacht is. Voeg de knoflook, gember, kaffir limoenblaadjes, currypasta en tomatenpuree toe en bak 1-2 min. tot het geurt. Voeg de champignons en tomaatpartjes toe en roerbak ze 2-3 min. Voeg dan de linzen en kokosmelk toe. Spoel het blik kokosmelk met 125 ml water en voeg toe aan de pan.
  2. Zet het vuur hoger en breng alles zachtjes aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 5-6 min. Voeg de pompoen toe en kook 10 min. tot net gaar. Roer de spinazie door de pompoencurry en verhit nog 1 min. tot de blaadjes zacht zijn.
  3. Serveer de pompoencurry bestrooid met koriander en rode peper en de gestoomde rijst.

Voedingswaarde

* Kaffir lime- of kaffirlimoenblad is te koop bij de meeste toko’s (koelvak of diepvries).

Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley, Mark Roper (Karbonade). Styling: David Morgan, Bernie Smithies (Karbonade). Bewerking: Bas Robben

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!