aantal 6 |
hoofdgerecht |
weekend |
koreaans |
Na het recept van kimchi net zo enthousiast over de Koreaanse keuken als wij? Probeer dan zeker ook deze dun gesneden ribeye in sla wraps. Bulgogi is een van de bekendste Koreaanse grillgerechten die door de cola – ja, echt – heerlijk zoet smaakt.
Ingrediënten
- 1 kg ribeye of entrecote
- 500 ml cola of 7-up
- 180 ml sojasaus
- 75 ml rijstwijn mirin
- 6 el basterdsuiker
- 3 el sesamolie
- 6 el honing
- 5 el fijngesneden of geperste knoflook
- 1 el gember grof gesneden
- 1 ui in stukken
- 2 kiwi’s of 1 grote nashipeer* in stukken
- gewassen lollo rosso lollo bianco, eikebladsla, kropsla en/of rucola, voor erbij
Instructies
- Begin liefst 1 dag of avond van tevoren. Snijd de entrecote of ribeye tegen de draad in, in dunne plakken. Tip: als je het vlees even laat opvriezen in de diepvries kun je het makkelijker in dunne plakken snijden. Giet zoveel cola over het vlees dat het onder staat en laat 2-3 uur marineren.
- Doe de sojasaus, rijstwijn, basterdsuiker, sesamolie, 90 ml water, honing, knoflook, gember, ui, kiwi, of nashipeer in een keukenmachine of staafmixer en pureer fijn.
- Haal het vlees uit de cola (gooi de cola weg) en leg het in de marinade. Dek af. Marineer het vlees enkele uren of een hele nacht. Verhit een grillpan of bbq en gril de plakjes vlees kort aan beide kanten. Vries evt. overgebleven marinade in voor een volgende keer.
Voedingswaarde
*Nashiperen vind je bij toko’s en mediterrane winkels.
kochuchangsaus – Koreaanse rode-pepersaus
Vul een slablad met rijst, een stukje vlees en wat kimchi, dan een van de 2 sauzen, en stop het in een keer in je mond!
Recept: Yokiyo. Bereiding: Yaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
- 2 el kochuchang (gefermenteerde rode-peperpasta, toko)
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el suiker
- 2 el sesamolie
- 1 el dungesneden bosui
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 3 el doenjang (Koreaanse miso, toko)
- 1 el kochuchang (toko)
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el suiker
- 2 el sesamolie
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 el dungesneden bosui
Vul een slablad met rijst, een stukje vlees en wat kimchi, dan een van de 2 sauzen, en stop het in een keer in je mond!
Recept: Yokiyo. Bereiding: Yaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!