Bulgogi – dun gesneden ribeye in sla-wraps

Bulgogi – dun gesneden ribeye in sla-wraps

aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | koreaans |
Na het recept van kimchi net zo enthousiast over de Koreaanse keuken als wij? Probeer dan zeker ook deze dun gesneden ribeye in sla wraps. Bulgogi is een van de bekendste Koreaanse grillgerechten die door de cola – ja, echt – heerlijk zoet smaakt.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg ribeye of entrecote
  • 500 ml cola of 7-up
  • 180 ml sojasaus
  • 75 ml rijstwijn mirin
  • 6 el basterdsuiker
  • 3 el sesamolie
  • 6 el honing
  • 5 el fijngesneden of geperste knoflook
  • 1 el gember grof gesneden
  • 1 ui in stukken
  • 2 kiwi’s of 1 grote nashipeer* in stukken
  • gewassen lollo rosso lollo bianco, eikebladsla, kropsla en/of rucola, voor erbij

Instructies

  • Begin liefst 1 dag of avond van tevoren. Snijd de entrecote of ribeye tegen de draad in, in dunne plakken. Tip: als je het vlees even laat opvriezen in de diepvries kun je het makkelijker in dunne plakken snijden. Giet zoveel cola over het vlees dat het onder staat en laat 2-3 uur marineren.
  • Doe de sojasaus, rijstwijn, basterdsuiker, sesamolie, 90 ml water, honing, knoflook, gember, ui, kiwi, of nashipeer in een keukenmachine of staafmixer en pureer fijn.
  • Haal het vlees uit de cola (gooi de cola weg) en leg het in de marinade. Dek af. Marineer het vlees enkele uren of een hele nacht. Verhit een grillpan of bbq en gril de plakjes vlees kort aan beide kanten. Vries evt. overgebleven marinade in voor een volgende keer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
*Nashiperen vind je bij toko’s en mediterrane winkels.
kochuchangsaus – Koreaanse rode-pepersaus
  1. 2 el kochuchang (gefermenteerde rode-peperpasta, toko)
  2. 1 teen knoflook, geperst
  3. 1 el suiker
  4. 2 el sesamolie
  5. 1 el dungesneden bosui
  6. 1 el geroosterd sesamzaad
Meng de kochuchang, knoflook, suiker en sesamolie met een grde. roer het sesamzaad erdoor. bestrooi de saus met de bosui.
ssamjangsaus – koeaanse gefermenteerde sojasaus
  1. 3 el doenjang (Koreaanse miso, toko)
  2. 1 el kochuchang (toko)
  3. 1 teen knoflook, geperst
  4. 1 el suiker
  5. 2 el sesamolie
  6. 1 el geroosterde sesamzaadjes
  7. 1 el dungesneden bosui
Meng de doenjang, kochuchang, knoflook, suiker, sesamolie door elkaar. Roer het sesamzaad erdoor en bestrooi met de bosui.
Zo eet je bulgogi
Vul een slablad met rijst, een stukje vlees en wat kimchi, dan een van de 2 sauzen, en stop het in een keer in je mond!

Recept: Yokiyo. Bereiding: Yaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!