aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | koreaans |
Na het recept van kimchi net zo enthousiast over de Koreaanse keuken als wij? Probeer dan zeker ook deze dun gesneden ribeye in sla wraps. Bulgogi is een van de bekendste Koreaanse grillgerechten die door de cola – ja, echt – heerlijk zoet smaakt.
Kooktijd:35 minuten
Totale tijd:35 minuten
*Nashiperen vind je bij toko’s en mediterrane winkels.
kochuchangsaus – Koreaanse rode-pepersaus
Meng de kochuchang, knoflook, suiker en sesamolie met een grde. roer het sesamzaad erdoor. bestrooi de saus met de bosui.
ssamjangsaus – koeaanse gefermenteerde sojasaus
Meng de doenjang, kochuchang, knoflook, suiker, sesamolie door elkaar. Roer het sesamzaad erdoor en bestrooi met de bosui.
Zo eet je bulgogi
Vul een slablad met rijst, een stukje vlees en wat kimchi, dan een van de 2 sauzen, en stop het in een keer in je mond!
Recept: Yokiyo. Bereiding: Yaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bulgogi – dun gesneden ribeye in sla-wraps