Eendenborst met sinaasappel en salade van bleekselderij

Eendenborst met sinaasappel en salade van bleekselderij

aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Eendenborst is een veelzijdig stukje vlees. Je kunt het pocheren, bakken, roken… We maken er een heerlijke salade bij vol met Aziatische smaken. Lekker met een kommetje noedels!
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten* klein, filets de canette
  • 1 el olie
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 100 ml rijstwijn* sake
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 1 biosinaasappel geraspt schil
  • 2 cm gemberwortel geschild, fijn geraspt
  • 1 el honing
  • 50 ml port
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen sap
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 bleekselderij stronk, gewassen en in ringetjes
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 1 bakje tuinkers blaadjes en steeltjes geknipt
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el zonnebloemolie

Instructies

  • Snijd de eendenborsten in reepjes van 1 cm en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de eend 2 min. tot ze mooi bruin is maar nog niet gaar. Schep de stukken eend uit de wok en voeg de sjalotjes toe. Roerbak de sjalotjes 1 min. en voeg dan de wijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, gember, honing, port en sojasaus toe en breng alles aan de kook. Laat de saus inkoken tot er nog 150 ml van over is. Doe er de eend bij en warm alles nog 2 min. goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Meng het limoensap met de rode ui in een kom en laat een minuutje trekken. Doe de bleekselderij in een kom met de sinaasappelpartjes en tuinkers. Schep de ui met het limoensap, de gembersiroop en zonnebloemolie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden en schep er de eend over.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!