vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, voorjaar, weekend, zomer |
frans |
Maak je pizza’s extra lekker door kruiden en smaakmakers aan het deeg toe te voegen. In dit recept kiezen we voor komijnzaad. Dit zijn onze favoriete groentepizza's!
Ingrediënten
- 1 mix pizzadeeg pak á 450 g
- 1½ tl komijnzaad
- 1 el olijfolie
- 2 uien fijngesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 kg spinazie gewassen
- 2 eieren
- ½ bosje bladpeterselie fijngesneden
- 120 g gruyère grof geraspt
- peterselieblaadjes om te garneren
- chilivlokken
Instructies
- Maak het pizzadeeg samen met het komijnzaad klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Roerbak hierin de uien en de knoflook ± 5 min. tot ze lichtbruin zijn. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend in ± 5 min. slinken. Schep in een zeef. Druk er met de bolle kant van een pollepel het teveel aan vocht uit. Laat afkoelen in een kom. Schep de eieren, peterselie en zout en peper erdoor.
- Verwarm de oven voor tot 230°C. Verdeel het deeg in vier porties. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol een stuk deeg uit tot een ovale lap van ± 15×20 cm. Leg op een ingevette bakplaat en knijp met je vingers een opstaand randje. Schep hierop een kwart van het spinaziemengsel en spreid het uit. Strooi er een kwart van de geraspte kaas over. Maak zo vier pizza’s. Bak ze in het midden van de oven in ± 25 min. goudbruin. Strooi peterselie en chilivlokken erover.
Voedingswaarde
Tip: Komijnzaad is ook lekker over wortels, pompoenparten en aardappels die je in de oven bakt. Strooi er ook wat chilivlokken over: lekker pittig!
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: John Henseler. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!