aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Janneke Philippi: ‘Marineer de kipfilet ’s ochtends of de avond van tevoren al, dan staat je Kantonese kip ’s avonds lekker snel op tafel!’
Ingrediënten
- 4 el sojasaus
- 3 el oestersaus*
- 2 tl honing
- 2 tl Chinees 5-kruidenpoeder zie hieronder
- 400 g kipfilet in repen
- 250 g eiermie
- 700 g broccoli in roosjes en steel in plakjes
- 2 el olie
- 1 rode ui in halve ringen
- 40 g cashewnoten grof gehakt
Instructies
- Meng in een diep bord de sojasaus, de oestersaus, de honing en het Chinees5-kruidenpoeder. Schep er de kip door en marineer 20 min. koel en afgedekt.
- Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de broccoli 1-2 min. in ruimwater met zout. Giet de mie en broccoli af, spoel kort onder water en laat uitlekken.
- Verhit in een wok de olie. Fruit hierin de ui. Schep de kip uit de marinade (bewaar de marinade!) en bak 3 min. al omscheppend met de ui mee.
- Voeg de broccoli toe en roerbak nog 3-4 min. Schenk de bewaarde marinade in de pan en verwarm nog 1 min. Schep de mie erdoor en warm kort door.
- Verdeel alles over 4 kommen en bestrooi met de cashewnoten.
Voedingswaarde
* Gebruik oestersaus als zoute smaakmaker voor bijvoorbeeld groenten, wokgerechten en soepen. Een geopend flesje kun je in de koelkast nog 6 maanden bewaren.
Chinees 5-kruidenpoeder:
Dit geurige specerij bevat o.a. kruidnagel, kaneel, venkelzaad en peper. Het lijkt daarmee op onze Hollandse koek– en speculaaskruiden, maar heeft een iets andere samenstelling. Chinees 5-kruidenpoeder doet het behalve in mainades ook goed ineen dressing, soep en saus. Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, of bij de toko.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!