Kantonese kip met broccoli

Kantonese kip met broccoli

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Janneke Philippi: ‘Marineer de kipfilet ’s ochtends of de avond van tevoren al, dan staat je Kantonese kip ’s avonds lekker snel op tafel!’
Kooktijd20 minutes
Marineren20 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 4 el sojasaus
  • 3 el oestersaus*
  • 2 tl honing
  • 2 tl Chinees 5-kruidenpoeder zie hieronder
  • 400 g kipfilet in repen
  • 250 g eiermie
  • 700 g broccoli in roosjes en steel in plakjes
  • 2 el olie
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 40 g cashewnoten grof gehakt

Instructies

  • Meng in een diep bord de sojasaus, de oestersaus, de honing en het Chinees5-kruidenpoeder. Schep er de kip door en marineer 20 min. koel en afgedekt.
  • Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de broccoli 1-2 min. in ruimwater met zout. Giet de mie en broccoli af, spoel kort onder water en laat uitlekken.
  • Verhit in een wok de olie. Fruit hierin de ui. Schep de kip uit de marinade (bewaar de marinade!) en bak 3 min. al omscheppend met de ui mee.
  • Voeg de broccoli toe en roerbak nog 3-4 min. Schenk de bewaarde marinade in de pan en verwarm nog 1 min. Schep de mie erdoor en warm kort door.
  • Verdeel alles over 4 kommen en bestrooi met de cashewnoten.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Gebruik oestersaus als zoute smaakmaker voor bijvoorbeeld groenten, wokgerechten en soepen. Een geopend flesje kun je in de koelkast nog 6 maanden bewaren.
Chinees 5-kruidenpoeder:
Dit geurige specerij bevat o.a. kruidnagel, kaneel, venkelzaad en peper. Het lijkt daarmee op onze Hollandse koek– en speculaaskruiden, maar heeft een iets andere samenstelling. Chinees 5-kruidenpoeder doet het behalve in mainades ook goed ineen dressing, soep en saus. Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, of bij de toko.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!