aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Janneke Philippi: ‘Marineer de kipfilet ’s ochtends of de avond van tevoren al, dan staat je Kantonese kip ’s avonds lekker snel op tafel!’
Kooktijd:20 minuten
Marineren20 minuten
Totale tijd:40 minuten
* Gebruik oestersaus als zoute smaakmaker voor bijvoorbeeld groenten, wokgerechten en soepen. Een geopend flesje kun je in de koelkast nog 6 maanden bewaren.
Chinees 5-kruidenpoeder:
Dit geurige specerij bevat o.a. kruidnagel, kaneel, venkelzaad en peper. Het lijkt daarmee op onze Hollandse koek– en speculaaskruiden, maar heeft een iets andere samenstelling. Chinees 5-kruidenpoeder doet het behalve in mainades ook goed ineen dressing, soep en saus. Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, of bij de toko.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kantonese kip met broccoli