aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Ingrediënten
- 1 oesterzwammen bakje
- 1 stengel bleekselderij uit de kern, in dunne plakjes
- 8 sperziebonen geblancheerd, koud afgespoeld, in schuine stukjes
- ½ komkommer of 1 kleine, geschild, zaad eruit geschraapt, in dunne plakjes
- 2 bosuitjes in schuine ringetjes
- 2-3 el muntblaadjes fijngesneden
- 50 g waterkers dikke steeltjes verwijderd
- 2 bakjes cress* of een handvol gemengde Aziatische kruidenblaadjes
- 250 g krab vers, gekookt, zie kader krab, uitgelekt, teveel vocht eruit gedrukt
zwarte peperdressing
- 1 rode chilipeper klein, evt. zaadlijsten en pitjes verwijderd, fijngesneden
- 2 korianderwortels kleingesneden
- 1 knoflook grote teen, kleingesneden
- 1 tl gemberwortel fijngesneden
- 1 el arachide- of zonnebloemolie
- 2 tl oestersaus
- 1 el sojasaus licht
- 1 tl sojasaus donker
- 1 tl kristalsuiker fijn
- 3 el kippenbouillon
- 1 tl peperkorrels zwart, gekneusd
- 2 el chilisaus zoet
Instructies
- Wrijf voor de dressing de Spaanse peper, korianderwortels, knoflook en gemberwortel tot een grof mengsel in een vijzel. Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur, roerbak het mengsel 1-2min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de oestersaus, beide soorten sojasaus en de suiker toe en roer
- 1 min. tot het mengsel kookt. Voeg de bouillon en peperkorrels toe en laat ze 1-2 min. doorwarmen. Roer de chilisaus erdoor en laat volledig afkoelen.
- Verhit 4 el van deze dressing in een koekenpan op hoog vuur. Roerbak hierin de paddenstoelen
- 1-2 min. tot ze wat zachter worden. Laat afkoelen.
- Schep in een kom de paddenstoelen, bleekselderij, sperziebonen, komkommer, bosuitjes, munt, waterkers en cress door elkaar en voeg wat dressing toe. Schep de salade in vier kommen en verdeel de krab erover. Sprenkel de resterende dressing erover en serveer.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!