aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
zomer |
|
Zoek je een vegetarisch voorgerecht voor je diner? Of wil je een stevige salade als bijgerecht serveren? Maak dan deze salade met avocado en krokante geitenkaas. Ook lekker: deze salade van linzen en spruiten met geitenkaas!
Ingrediënten
- 100 g pankokruimels* of paneermeel
- 4 takjes peterselie blaadjes, plat, fijngesneden
- 4 takjes basilicum blaadjes, fijngesneden
- 4 takjes oregano blaadjes, fijngesneden
- 150 g geitenkaas stevig, vers, rol
- 1 ei losgeklopt
- 1 avocado klein, in dunne plakjes
- ½ groene appel in dunne partjes
- 1 limoen sap
- 40 g gemengde jonge slablaadjes
- 40 g waterkers dikke steeltjes verwijderd
- 12 jonge sperziebonen afgehaald, in de lengte gehalveerd, geblancheerd en koud afgespoeld
- 1 courgette klein, in de lengte gehalveerd en in luciferreepjes gesneden
- 1 groene tijgertomaat in dunne partjes
- olijfolie om te frituren
klassieke vinaigrette
- 125 ml olijfolie
- 80 ml rodewijnazijn
- 1 tl dijonmosterd
- 1 teen knoflook geperst
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een goed afsluitbare pot. Voeg zout en peper toe en schud alles goed door elkaar. Doe de pankokruimels met de kruiden in een keukenmachine en mix ze met de pulseerknop door elkaar. Doe ze in een diep bord. Snijd de geitenkaas in 8 plakjes van gelijke dikte. Haal ze door het losgeroerde ei, laat even uitlekken en wentel ze dan door het kruidenkruimelmengsel. Leg tot gebruik in de koelkast. Bestrijk de avocado en appel met limoensap en doe ze in een grote kom of schaal. Voeg de slablaadjes, waterkers, sperziebonen, courgette en tomaat toe en schep de salade losjes om.
- Verhit een bodempje olie in een koekenpan op matig vuur en frituur de gepaneerde plakjes geitenkaas aan elke kant 1-2 min. tot ze knapperig zijn, maar niet bruin kleuren: de kruiden moeten groen blijven. Verdeel de salade over borden, sprenkel er wat vinaigrette over en schep er de gebakken plakjes geitenkaas op.
Voedingswaarde
*Pankokruimels is een grof Japans paneermeel. Te koop in goed gesorteerde supermarkten en toko’s.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Dosia Brewer
Bestel het boek hier.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!