aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
hoofdgerecht, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Om te genieten deze risotto met garnalen. Romige risotto, heerlijke garnalen en een smaakvolle korianderpesto erbij. Deze risotto staat ook nog eens binnen 25 min. op tafel!
Ingrediënten
- 1-1¼ l kippen- of milde visbouillon
- 2 el kokosolie
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 3 sjalotten fijngehakt
- 800 g garnalen middelgroot, rauw, op de staartjes na gepeld, darmkanaal verwijderd
- 180 ml droge witte wijn
- 1 ui fijngesneden
- 300 g carnaroli- of arboriorijst
- 250 ml kokosmelk
- korianderblad voor erbij
korianderpesto
- 25 g korianderblad
- 2 tenen knoflook
- 35 g macadamianoten geroosterd
- 25 g parmezaan geraspt
- 125 ml macadamia-olie
Instructies
-
Doe voor de korianderpesto de koriander met knoflook, macadamia’s en parmezaan in een kleine keukenmachine en mix alles goed. Voeg terwijl de motor draait in een dun straaltjes de macadamia-olie toe tot het een dikke emulsie is. Zet de pesto opzij.
-
Breng de bouillon in een grote sauteerpan op middelhoog vuur aan de kook; houd hem op laag vuur warm.
-
Verhit in een grote sauteerpan 1 eetlepel kokosolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de sjalot toe en verhit ze op laag vuur 2-3 min. tot ze zachter zijn en geuren. Verwijder de staartjes van de helft van de garnalen en hak de garnalen grof. Doe de gehakte en de hele garnalen met 90 ml wijn in de pan en roer tot de garnalen gaan verkleuren. Zet het garnalenmengsel in een kom afgedekt opzij.
-
Zet de pan weer op middelhoog vuur. Voeg de overgebleven eetlepel kokosolie toe en laat de ui en de overgebleven sjalot in 3-4 min. glazig worden. Roer de rijst erdoor en roer 1-2 min. tot de korrels vettig zijn en geuren. Roer de overgebleven 90 ml wijn erdoor en laat hem in 1-2 min. verdampen.
-
Blijf steeds roeren en doe steeds 250 ml hete bouillon bij de rijst, laat hem verdampen voor je opnieuw een portie toevoegt. Ga zo door tot alle de bouillon op is en de rijst romig maar ook licht beetgaar is (dit duurt zo’n 20 min.). Roer de kokosmelk door de rijst en laat hem nog 1 min. zachtjes koken, roer nu ook het garnalenmengsel door de risotto tot alles net goed heet is.
-
Verdeel de risotto over de diepe borden en schep er pesto en koriander op.
Voedingswaarde
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!