Salade met haricots verts

Salade met haricots verts

aantal 4 | lunchgerecht, salade, voorgerecht | | frans |

Een frisse, kleurige salade uit Frankrijk. Walnotenolie en stukjes gruyère zorgen voor een uitgesproken smaak.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 300 g haricots verts
  • zout versgemalen peper
  • 4 el walnotenolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 tomaten
  • 1 el citroensap
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 150 g gruyère in blokjes

Instructies

  1. Kook de haricots verts in ruim kokend water en wat zout in ± 5 min. beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 el walnootolie in een steelpan en bak de knoflook en sjalot zachtjes glazig.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Schep de haricots verts met het sjalotmengsel, 3 el walnootolie, het citroensap, de tomaatblokjes, slamelange en kaas luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

  • calorieën: 150 kcal
Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!