aantal 4 |
lunchgerecht, salade, voorgerecht |
|
frans |
Een frisse, kleurige salade uit Frankrijk. Walnotenolie en stukjes gruyère zorgen voor een uitgesproken smaak.
Ingrediënten
- 300 g haricots verts
- zout versgemalen peper
- 4 el walnotenolie
- 1 teen knoflook geperst
- 1 sjalotje gesnipperd
- 2 tomaten
- 1 el citroensap
- 100 g eikenbladslamelange
- 150 g gruyère in blokjes
Instructies
- Kook de haricots verts in ruim kokend water en wat zout in ± 5 min. beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 el walnootolie in een steelpan en bak de knoflook en sjalot zachtjes glazig.
- Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Schep de haricots verts met het sjalotmengsel, 3 el walnootolie, het citroensap, de tomaatblokjes, slamelange en kaas luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
calorieën: 150kcal
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!