Salade met haricots verts

Salade met haricots verts

aantal 4 | lunchgerecht, salade, voorgerecht | | frans |
Een frisse, kleurige salade uit Frankrijk. Walnotenolie en stukjes gruyère zorgen voor een uitgesproken smaak.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 300 g haricots verts
  • zout versgemalen peper
  • 4 el walnotenolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 tomaten
  • 1 el citroensap
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 150 g gruyère in blokjes

Instructies

  • Kook de haricots verts in ruim kokend water en wat zout in ± 5 min. beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 el walnootolie in een steelpan en bak de knoflook en sjalot zachtjes glazig.
  • Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Schep de haricots verts met het sjalotmengsel, 3 el walnootolie, het citroensap, de tomaatblokjes, slamelange en kaas luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

calorieën: 150kcal
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!