Groene-aspergecannelloni met ham & geitenkaas

Groene-aspergecannelloni met ham & geitenkaas

aantal 4 | hoofdgerecht | pasen, weekend | mediterraans |
Absoluut lekker: dit recept voor cannelloni. De bechamel maak je met olijfolie in plaats van boter. Dat geeft de saus meer smaak en maakt hem minder zwaar. Houd je van spicy? Neem dan olijfolie met chilipepers en geef je cannelloni extra pit. Cannelloni kun je ook vullen met kabeljauw en truffel. Hier vind je het recept!
Voorbereiding35 minutes
Oven40 minutes
Totale tijd1 hour 14 minutes

Ingrediënten

  • 700 g groene asperges
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 70 g bloem
  • 900 ml volle melk
  • 12 lasagnebladen verse, á 250 g
  • 12 plakken dunne parmaham
  • 150 g geitenkaas zachte en verse
  • handvol parmezaanse kaas
  • ook nodig: ovenschaal ingevet, 20x30 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Kook ze in water met zout in 4-5 min. (afhankelijk van de dikte) net beetgaar. Neem de asperges uit het kookwater en laat goed uitlekken.
  • Verhit in een sauspan de olijfolie. Bak de knoflook ± 2 min. zachtjes. Voeg de bloem toe en bak ± 2 min. zachtjes mee zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppend met de garde de melk erbij en klop tot een gladde, gebonden saus.
  • Kook de saus nog 1 min. en breng op smaak met zout en peper. 
  • Schep een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal.
  • Leg voor de cannelloni op elk lasagneblad 1 plakje ham, 2-3 asperges (afhankelijk van de dikte) en een beetje geitenkaas. Rol ze op en leg naast elkaar op de bechamelsaus. Maak op dezelfde manier nog 11 cannelloni en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de rest van de bechamelsaus erover en bestrooi met de kaas en peper naar smaak.
  • Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* In een pak verse lasagnebladen zitten meestal ± 12 bladen, halveer evt. 6 grote lasagnebladen. 
Recepten, styling & Bereiding: Janneke Philippi. fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!