vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, voorgerecht |
|
frans |
Pistou komt uit de Provence en wordt gemaakt van verse basilicum, die in een vijzel wordt fijngestampt met knoflook en olijfolie. Soms zit er ook Parmezaanse kaas bij of tomaat bij. Pistou lijkt op de Italiaanse pesto en is onderdeel van soupe au pistou, een Franse groente-vermicellisoep. Dit is een snelle lichte versie, zonder pasta. Stevige trek? Voeg dan zelf vermicelli toe.
Ingrediënten
- 3 kruidenbouillontabletten
- 6 worteltjes in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 prei in dunne ringen
- 4 tomaten in stukjes
- 1 blikje flageolets of witte bonen 400 g
- 50 g peultjes gehalveerd
- 2 el provençaalse kruiden vers, fijngesneden
pistou
- 15 g basilicumblaadjes
- 1 teen knoflook
- 25 g Parmezaanse kaas vers geraspt
- 2-2½ el olijfolie extra vierge
Instructies
- Pureer de basilicum met de knoflook in de keukenmachine. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng er al draaiend 2-2½ el extra vierge olijfolie door. Meng alles tot een smeuïge saus en breng op smaak met zout en peper.
- Breng in een pan 1½ l water met de bouillontabletten aan de kook.
- Voeg alle groenten, behalve de peultjes en de kruiden, aan de bouillon toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat ± 10 min. zachtjes koken.
- Spoel intussen de flageolets in een zeef onder stromend water af en laat ze uitlekken. Roer de flageolets, peultjes en kruiden door de soep en laat de soep nog ± 5 min. zachtjes koken. Breng de groentesoep op smaak met enkele lepels pistou en evt. nog wat zout en peper. Geef er de rest van de pistou bij.
Voedingswaarde
calorieën: 680kcal
vet: 60g
koolhydraten: 24g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!