aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
spaans |
Is het eenmaal lekker weer, dan wil je er ook van kunnen genieten. Daarom koken we gerechten uit 1 pan die ook superhandig zijn voor een lang weekend weg.. Probeer vandaag absoluut Jannekes fideua met vis die ze op de paella-manier maakt! Janneke: ‘Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit van fideuà gehoord. Fideuà is een variant op paella – ik ben er dol op, vooral dat krokante korstje! In plaats van rijst wordt het bereid met fideos, een soort Spaanse spaghetti die je in verschillende diktes kunt kopen. Zelf spaghetti in stukken breken vind ik een prima alternatief!‘
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 paprika rood, in blokken
- 3 trostomaten in stukjes
- 200 g doperwten vers
- 2 buisjes saffraan* à 0,05 g
- 300 g spaghetti
- 1 l visbouillon van tablet
- 400 g witvis naar keuze, bijv. kabeljauw- of schelvisfilet*, in stukken
- 2 el plat peterselie plat, grof gesneden
- 1 citroen in partjes
Instructies
- Verhit in een paella- of hapjespan de olijfolie. Bak de knoflook met de paprika, tomaat en erwten 3 min. Week intussen de saffraan in 2 el warm water.
- Breek de spaghetti in 3-4 stukken en schep door de groenten. Voeg de saffraan met het weekvocht en zoveel bouillon toe tot de spaghetti net is bedekt. Breng aan de kook en kook 5 min. zachtjes zonder deksel op de pan. Roer af en toe.
- Schep de vis door de spaghetti. Voeg, als de spaghetti niet meer helemaal bedekt is, evt. nog wat extra bouillon toe en kook de fideuà in nog eens 5 min. gaar. Laat zodra de pasta beetgaar is het vocht verdampen. Roer niet meer zodat de fideuà op de bodem een krokant korstje krijgt.
- Bestrooi de fideuà met de peterselie en peper naar smaak. Zet de pan op tafel en serveer met partjes citroen.
Voedingswaarde
* Saffraan is ook in veel supermarkten verkrijgbaar tegenwoordig of anders bij de mediterrane winkels. Kies witvis van verantwoorde vangst, kijk bijv. op goedevis.nl.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!