romige prei-stiltonsoep

romige prei-stiltonsoep

aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks | frans, hollands |

Knalgroene soep met de zoete smaak van zacht gestoofde prei en pittige blauwe kaas. Verwen jezelf en doe een plons slagroom door de soep.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 3 preien, middelgroot
  • 2 el boter
  • 100 g spinazie
  • 1 el bloem
  • 100 ml slagroom
  • 1 l kalfs- of kippenbouillon
  • 200 g blue stilton, korst verwijderd
  • croutons

Instructies

  1. Snijd een stuk prei van 3 cm in flinterdunne ringetjes. Snijd de rest van de prei in grove stukken. Smelt de boter in een soeppan en bak de grof gesneden prei 5 min. zachtjes.
  2. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend snel slinken. Strooi de bloem over de groenten en roer het er goed door. Voeg de slagroom en 100 ml van de bouillon al roerend toe, totdat
  3. het licht bindt. Schenk de rest van de bouillon erbij, roer goed en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep 15 min. trekken.
  4. Verkruimel de stilton en roer dit door de soep (zorg ervoor dat deze niet meer kookt). Als je van gladde soep houdt, pureer hem dan met de staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Schep vlak voor het serveren de dunne preiringetjes door de soep en serveer met de croutons.

Voedingswaarde

  • calorieën: 330 kcal
  • eiwit: 12 g
  • vet: 28 g
  • koolhydraten: 8 g

Receptuur: Betty Koster. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus Bereiding: Hanneke Boers

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!