vegetarisch
aantal |
hoofdgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Dit gerecht staat of valt met de kwaliteit van de zwarte olijven: kant-en-klaar ontpitte olijven zijn vaak nogal smaakloos. ’t Is wel wat meer werk, maar zelf ontpitten loont!’
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- zout vers gemalen peper
- 200 g olijven zwarte, goede kwaliteit zonder pit, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 tl oregano gedroogd, of 3 takjes verse oregano
- 50 g amandelen gepeld, helft fijngemalen, helft grof gehakt
- 2 el olijfolie extra vierge + extra
- Parmezaanse kaas geschaafd (of zwarte truffel, in flinters)
- extra nodig: keukenmachine of vijzel
Instructies
- Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en zout al dente volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Maal de olijven, knoflook, oregano en amandelen fijn in de keukenmachine (of in de vijzel).
- Voeg de olijfolie toe terwijl de machine draait. Roer er evt. nog extra olijfolie door (of wat kookwater van de pasta) om het mengsel iets smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de spaghetti af, schep de olijvenpasta erdoor en bestrooi met wat Parmezaanse kaas of eventueel met geschaafde truffel.
Voedingswaarde
calorieën: 395kcal
vet: 49g
koolhydraten: 49g
Receptuur: Lorenza de’Medici. Bereiding: Lars Hamer. Fotografie: Paul Grootes. Styling: Anja Ditze
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!