vegetarisch
aantal 8 |
voorgerecht |
winter |
italiaans |
Combineer de zachte smaak van knolselderijsoep met het aardse van paddenstoelen. Deze vegasoep is makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen. Maak ook deze pompoensoep met kervel en zwarte walnoten!
Ingrediënten
- 20 g eekhoorntjesbrood gedroogd (porcini)
- 5 el olijfolie
- 4 sjalotjes fijngesneden
- 600 g knolselderij geschild in grove stukken
- 1 prei witte deel, in ringen gesneden
- 1,2 l groentebouillon heet
- 800 ml melk halfvol
- 2 takjes rozemarijn
- 500 g paddenstoelen gemengd: eekhoorntjesbrood, cantharellen, schapenvoetje of hoor des overvloeds, schoongemaakt en in stukken gesneden
- klontje boter
- 2 takjes tijm blaadjes gerist
- garnering: roodlof fijngesneden
Instructies
- Week het eekhoorntjesbrood in 100 ml heet water. Verhit 3 el olijfolie op matig vuur en bak de sjalotjes in 5 min. glazig. Voeg knolselderij en prei toe en laat 5 min. bakken.
- Schenk de hete bouillon en melk erbij en breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg het eekhoorntjesbrood en de rozemarijn toe en laat nog 10 min. koken. Verwijder de rozemarijn en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie met de boter en bak de paddenstoelen op matig vuur 8 min. Bestrooi met zout, versgemalen peper en tijmblaadjes. Verwarm intussen de soep goed. Verdeel over 8 kommen. Leg de paddenstoelen erop en een plukje roodlof.
Voedingswaarde
Productie: Muriel Schrijn. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recept: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!