vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
vegetarisch
De Franse tarte flambée komt uit de Elzas. Bijna hetzelfde als flammkuchen, maar dan met de toevoeging van crème fraîche, waardoor hij extra romig en zacht van smaak wordt. Maak het pizzadeeg verder af met uienringen en spekjes en je hebt een perfect gerecht!
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 600 g ui in ringen
- 1 rol pizzadeeg koelvers, pak 600 g
- 125 g crème fraîche
- 125 g kwark Frans, vol
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 150 g gruyère geraspt
- 2 el tijmblaadjes
- voor erbij: salade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen met een snuf zout in 10-12 min. zacht en lichtbruin. Rol het pizzadeeg uit en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de crème fraîche, kwark en knoflook met 1 el tijm. Voeg peper naar smaak toe. Strijk het roommengsel over de deegbodem.
- Verdeel de uiringen over de deegbodem. Strooi er de gruyère, rest van de tijm en peper naar smaak over. Bak de uientaart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Lekker met een salade met klassieke vinaigrette.
Voedingswaarde
No waste tip: Vaak is kant-en-klaar pizzadeeg verpakt met tomatensaus. Omdat deze niet wordt gebruikt in dit recept kun je het gebruiken in een pastasaus of tomatensoep of bij groente serveren.
Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Zin in meer krokante ’tartes’? Check dan onze lijst met 7x flammkuchen (en tarte flambée)!