paasvlechtbrood met zalm en ei

paasvlechtbrood met zalm en ei

Binnen een uurtje heb je zo’n prachtig, hartig vlechtbrood op tafel staan. Ideaal voor Pasen, want je vlecht het heel makkelijk van kant-en-klaar pizzadeeg. Daarin verstop je plakken gerookte zalm, eieren en romige geitenkaas. Wat een leuke paasverrassing!

Liever zelf bladerdeeg maken? Dit snelle bladerdeeg van topbakker Niemeijer maak je in 5 minuten en is perfect voor quiches en tarte tatins.

aantal | lunchgerecht | familietijd, pasen | |
Op en top feestelijk voor Pasen!
Probeer ook eens dit frisse vlechtbrood met lemon curd.
Kooktijd25 minutes
Oven30 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • 150 g gerookte zalm, in mooie plakjes
  • 1 bosje dille, fijngesneden
  • 60 g zachte geitenkaas
  • 30 g kappertjes, uitgelekt
  • 6 eieren, hardgekookt, gepeld
  • ei, losgeklopt, om te bestrijken
  • 1 tl venkelzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met het bakpapier uit en leg de korte kant naar je toe. Verdeel de plakjes zalm er dwars over.
  • Laat ± 1 cm ruimte over aan de buitenkanten. Maal er wat peper over en verdeel de dille, geitenkaas en kappertjes over de lengte in een strook van 10 cm in het midden.
  • Leg de eieren erop en sla de plakjes zalm eroverheen. Snijd met een scherp mes het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot ½ cm van de vulling.
  • Vlecht nu de reepjes om en om kruislings over de vulling. Knijp de uiteinden dicht. Bestrijk met het ei en bestrooi met zeezout en het venkelzaad. Leg het vlechtbrood met het bakpapier op een bakplaat en bak het in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Laat het vlechtbrood afkoelen en snijd in plakken.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink. In Samenwerking met: Tante Fanny

Bekijk hieronder hoe je het paasvlechtbrood maakt en ga zelf aan de slag:

Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!