aantal 4 |
lunchgerecht, salade, voorgerecht |
doordeweeks, kerst |
hollands |
Maak deze bietensalade met de ronde, platte, langwerpige, rode, gele of witte bietjes. De rode exemplaren smaken doorgaans wat aardser dan de gele, die wat frisser van smaak zijn. Kies je favorieten in deze salade met haring, appel en dragon.
Ingrediënten
- 500 g rode bieten gekookt
- 2 appels bio, groen
- 2 el mierikswortel* vers, geraspt of 4 el mierikswortelpuree (potje)
- 2 el balsamicoazijn wit
- 4-6 el olijfolie extra vierge
- 4 el dragonblaadjes* vers, grof gehakt + extra blaadjes
- 10 tomaatjes zongedroogd, in dunne reepjes
- 4 haringen
Instructies
- Snijd de rode bietjes en appels mét schil in blokjes van ½ cm. Roer de mierikswortel door de balsamico, olie en dragon. Meng de dressing in een kom met de bietjes, appel en tomaatjes. Breng de salade op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over ruime, diepe borden.
- Snijd de haring in stukjes en leg deze op de salade. Bestrooi met de dragonblaadjes en bestrooi met zwarte peper uit de molen.
Voedingswaarde
*Te koop of te bestellen bij de groenteman. Dragon kan je vervangen door dille of krulpeterselie.
Recept: Eke Mariëen. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!