vegetarisch
aantal |
lunchgerecht, voorgerecht |
weekend |
|
vegetarisch
Soep geef je met knolselderij een extra diepe dimensie. Proef Kirstens knolselderijsoep met gedroogde paddenstoelen en tijm maar.
Ingrediënten
- 85 g boter
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 400 g uien fijngesneden
- 2 l gevogelte of groente bouillon tablet
- 2 el tijmblaadjes vers
- 700 g knolselderij geschild, in blokjes
- 20 g paddenstoelen* gedroogd
Instructies
- Verwarm de roomboter zachtjes in een soeppan en bak hierin de knoflook en uien zachtjes 15-20 min. zodat ze langzaam goudbruin kleuren. Voeg de bouillon, tijm en knolselderij toe en laat 30 min. zachtjes koken.
- Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
- Leg de paddenstoelen op de bakplaat en laat ze in 5 min. extra droog worden. Laat afkoelen en maal in de kleinste kom van je keukenmachine zo fijn mogelijk. Of wrijf het in de vijzel fijn.
- Pureer de knolselderijsoep in de keukenmachine of met de staafmixer en breng evt. nog verder op smaak met zout en peper. Serveer de knolselderijsoep in kommen en strooi er wat paddenstoelenpoeder over.
Voedingswaarde
*Gedroogde paddenstoelen zijn te koop bij supermarkten, natuurwinkels, delicatessenzaken en soms op de markt. Je kunt kiezen voor gemengde paddenstoelen of voor één soort, bijv. eekhoorntjesbrood.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!