lente minestrone

lente minestrone
vegetarisch
aantal 4 |
soep, voorgerecht |
|
|
lactosevrij
Verse groenten zijn onlosmakelijk verbonden met een seizoen. Denk je aan het voorjaar dan horen daar knapperige jonge groenten bij als peultjes, worteltjes en koolrabi. En die passen samen weer geweldig in een lente minestrone waarin je alle frisse voorjaarssmaken laat samenkomen. 
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 1 l kruidenbouillon of kippenbouillon van tablet
  • 50 g pasta klein, bijv. macaroni of rotelli
  • 4 worteltjes geschrapt, in dunne plakjes
  • 1 koolrabi geschild, in kleine blokjes
  • 100 g peultjes diagonaal gehalveerd
  • 50 g diepvriesdoperwtjes
  • 1 bakje tuinkers
  • ½ appel elstar, ongeschild, in blokjes
  • 2 el peterselie grofgehakt

Instructies

  • Breng in een pan de kruiden- of kippenbouillon tegen de kook aan. Voeg de pasta toe, wacht tot de bouillon kookt en voeg na 4 min. de wortel en koolrabi toe. Kook de groenten 4 min. mee en doe dan de peultjes en erwten erbij. Laat de soep nog 2 min. koken. Verdeel de tuinkers en appel over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Wil je de soep vegetarisch houden, gebruik dan kruidenbouillon. Heb je de soep liever iets pittiger, neem dan kippenbouillon. Zorg dat de groenten flink wat beet houden, kook ze kort en voeg ze na elkaar, afhankelijk van de stevigheid, toe aan de soep.

Recepten en bereiding: Eke Mariën. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!