Psst! Toe aan meer inspiratie voor pastasauzen? In het januari-nummer van delicious. vind je – naast talloze andere recepten – ook een productie met de lekkerste pastasauzen. Precies wat je wilt in januari! Bestel het nummer hier!
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Janneke verdrijft de kou met heerlijk winterfood. Neem nou deze pasta met broccoli-tomatenroomsaus. Heel fijn én het staat in een half uur op tafel!
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 300-400 g saucijsjes, rund, in plakjes van 2 cm
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 5 ansjovisfilets, in olie, fijngesneden
- 2 blikken tomaten, gepeld
- 2 takjes rozemarijn
- 400 g macaroni, of andere pasta
- 500 g broccoli, in kleine roosjes
- 200 g crème fraîche
- voor erbij: pangrattato of pecorino
Instructies
- Verhit in een koekenpan de olie. Bak de plakjes saucijs rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
- Fruit in het bakvet de knoflook en ansjovisfilet 1 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Voeg de saucijs en het takje rozemarijn toe en kook nog zachtjes in 15-20 min. tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee met de pasta.
- Giet de pasta en broccoli af en meng met de tomaten-saucijsjessaus. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de macaroni met pangrattato of een stuk pecorino om te raspen.
Voedingswaarde
Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook eens: 12x lasagne recepten: vegetarische lasagne, snel of juist uitgebreid