pasta met broccoli-tomatenroomsaus en saucijs

pasta met broccoli-tomatenroomsaus en saucijs

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |

Janneke verdrijft de kou met heerlijk winterfood. Neem nou deze pasta met broccoli-tomatenroomsaus. Heel fijn én het staat in een half uur op tafel!

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 300-400 g saucijsjes, rund, in plakjes van 2 cm
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5 ansjovisfilets, in olie, fijngesneden
  • 2 blikken tomaten, gepeld
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g macaroni, of andere pasta
  • 500 g broccoli, in kleine roosjes
  • 200 g crème fraîche
  • voor erbij: pangrattato of pecorino

Instructies

  1. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de plakjes saucijs rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
  2. Fruit in het bakvet de knoflook en ansjovisfilet 1 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Voeg de saucijs en het takje rozemarijn toe en kook nog zachtjes in 15-20 min. tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee met de pasta.
  4. Giet de pasta en broccoli af en meng met de tomaten-saucijsjessaus. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de macaroni met pangrattato of een stuk pecorino om te raspen.

Voedingswaarde

Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook eens: 12x lasagne recepten: vegetarische lasagne, snel of juist uitgebreid