aantal 6 |
nagerecht |
weekend |
|
Drilpudding op z’n allerromigst. Er gaat namelijk bijna 50% slagroom is deze kleine diner-afsluiters. Begin wel een dag van tevoren met het maken ervan.
Ingrediënten
- 6 witte gelatineblaadjes
- 500 ml volle melk biologisch-dynamisch
- 400 ml slagroom
- 150 ml honing vloeibaar
- 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit geschraapt
- kant-en-klare gekonfijte kumquats op siroop* voor erbij
Instructies
- Laat de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water weken tot ze zacht zijn. Mengintussen in een steelpan met dikke bodem de melk, room, honing en het vanillestokje met het –merg. Verwarm op matig tot laag vuur bijna tot het kookpunt. Neem van het vuur en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het melkmengsel tot ze zijn opgelost. Verdeel het mengsel over zes ingevette puddingvormpjes van 180 ml. Laat wat afkoelen, dek ze af en laat ze een nacht opstijven in de koelkast.
- Laat de puddinkjes de volgende dag voorzichtig uit de vormpjes glijden. Serveer met de gekonfijte kumquats en sprenkel er wat siroop over.
Voedingswaarde
* Gekonfijte kumquats koop je online of bij een delicatessenzaak. Je kunt ze ook zelf konfijten.
Recept: Valli Little. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!