geroosterde pijlinktvis met chili-limoenolie

geroosterde pijlinktvis met chili-limoenolie

aantal 4 | voorgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, najaar, weekend, winter, zomer | |
De perfecte opening voor een feestelijk diner is dit gerecht met geroosterde pijlinktvis. Serveer het met frisse chili-limoenolie.
Kooktijd20 minutes
Oven8 minutes
Totale tijd28 minutes

Ingrediënten

  • 500 g pijlinktvis
  • 2 limoen sap en rasp
  • 1 peper rood, zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1/2 citroen ingemaakt, pulp verwijderd, schil fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 bosje koriander blad grof gesneden

Instructies

  • Voorbereiden: kan de ochtend van tevoren. Maak de inktvis schoon: trek voorzichtig de kop met de tentakels van het lijf. Het inktzakje en de ingewanden komen vanzelf mee. Maak het lijf vanbinnen schoon, verwijder ook de harde balein en snijd de kop van de tentakels. Spoel alle delen onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Meng het limoensap- en rasp met de rode peper, knoflook, gezouten citroenschil en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de lijfjes en de tentakels door de limoen- pepermarinade. Marineer de inktvis afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.
  • Bereiden: begin 20 min. van tevoren. Verwarm de oven voor op 200C Spreid de inktvis uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 6-8 min. gaar. Leg ze op een schaal en besprenkel met extra olijfolie. Bestrooi met de koriander.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
*in zout ingemaakte citroenen koop je bij goed gesorteerde supermarkten, meditarrane en midden-oosterste winkels.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!