Salade met frambozen, buffelmozzarella en groene asperges

Salade met frambozen, buffelmozzarella en groene asperges

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | voorgerecht | zomer | italiaans | vegetarisch

In de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag! 

Kooktijd:15

Totale tijd:15

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 125 g frambozen vers
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra virgine
  • 8 asperges groen
  • 150 g garden lettuce* groene eikenblad, rucola, veldsla, lollo rosso, romaine
  • 6 el kervel grof geplukt
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

  1. Stamp de knoflook met een snufje zout fijn in de vijzel. Voeg 1/3 van de frambozen toe en stamp fijn. Roer de azijn en olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom.
  2. Snijd het onderste harde stukje van de asperges en schil ze. Snijd ze in hele schuine plakjes van ½ cm dikte. Schep de asperges, sla en helft van de kervel om met de helft van de dressing. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  3. Verdeel de salade over 4 borden bestrooi met de resterende frambozen. Scheur de mozzarella in reepjes en verdeel over de salade. Schep de rest van de dressing en kervel erover.

Voedingswaarde

* Garden lettuce is een naam voor een mengsel van diverse jonge slablaadjes. Je kunt ook een ander mengsel wat je lekker lijkt nemen.

Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!